مطالب

Znakomita obsługa klienta w Betonred – sprawdź nas!

Zakłady wzajemne: kluczowe zasady i strategie dla nowicjuszy

Mostbet ilə 24/7 müştəri dəstəyi xidmətləri və əlaqə imkanları

Everything You Should Know About Daily Jackpots at Puntit Casino

A Step-by-Step Guide to Register and Play at Nine Win

  • ورود به سایت
  • عضویت
یکشنبه بهمن ۱۹, ۱۴۰۴
  • صفحه اصلی
  • اخبار
    • اخبار استانها
  • سازمان
    • واحدهای ده گانه
      • واحد مالی پشتیبانی
      • واحد آموزش
      • واحد اجتماعی
      • واحد پژوهش ونوآوری
      • واحد توسعه و تشکیلات
      • واحد جوانان و دانشجویی
      • واحد حقوقی
      • واحد رسانه وارتباطات
      • واحد طرح وبرنامه
      • واحد سیاسی
    • اساسنامه و مرام‌نامه
    • جلسات شورای مرکزی
    • اطلاعیه‌های سازمان
    • بیانیه‌ها
    • معرفی اعضای ارکان سازمان
    • فرم عضویت در سازمان
  • گفتگو
  • گزارش
  • یادداشت
  • دیدگاه
  • تشکل ها
  • گالری
    • گالری تصاویر
    • گالری فیلم
  • انتخاب سردبیر
  • باشگاه معلمان
  • پیشخوان روزنامه ها
 کنکور از سال ۱۴۰۲ مجازی می‌شود
اخبار

کنکور از سال ۱۴۰۲ مجازی می‌شود

بهمن ۱۰, ۱۴۰۰ 538 2نظرات
image_pdfimage_print

تغییرات شورای عالی انقلاب فرهنگی به خانه‌های مردم رسید

رییس سازمان سنجش آموزش کشور: کنکور از سال ۱۴۰۲ مجازی می‌شود

گروه اجتماعی: رییس سازمان سنجش آموزش کشور با اعلام اینکه کنکور از سال ۱۴۰۲ به صورت مجازی برگزار می‌شود، گفت: «کنکور ۱۴۰۱ نیز سه تغییر اساسی شامل کاهش تعداد سوالات، کاهش زمان پاسخگویی و افزایش دفترچه  سوالات خواهد  داشت.» 
عبدالرسول پورعباس، دیروز و در اولین نشست خبری خود پس از انتصاب به ریاست سازمان سنجش آموزش کشور و در حالی که هفته گذشته هم دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، توضیحاتی درباره آخرین مصوبات این شورا ارایه کرده بود، در اشاره به مهم‌ترین تغییرات کنکور ۱۴۰۱ گفت: «دفترچه و پاسخنامه آزمون ارتقا پیدا خواهد کرد به این معنی که یک دفترچه عمومی و دو دفترچه تخصصی به همراه یک پاسخنامه عمومی و دو پاسخنامه تخصصی در بین داوطلبان توزیع می‌شود. در گذشته روال به این صورت بود که پاسخنامه‌های عمومی و تخصصی چهار تا چهار و نیم ساعت در دست داوطلبان قرار داشت و داوطلبان در این مدت موظف به پاسخگویی بودند، در کنکور ۱۴۰۱، تغییراتی در این روند اعمال شده از جمله اینکه پاسخنامه‌ها حداقل ۷۰ تا ۸۰ دقیقه در اختیار داوطلب قرار دارد و بعد از اتمام کار داوطلب با پاسخنامه اول، پاسخنامه بعدی به داوطلب داده می‌شود که این تصمیم امنیت آزمون را به ‌شدت تقویت می‌کند.به تبع تغییر دفترچه‌ها در آزمون ۱۴۰۱، تعداد سوالات آزمون نیز تغییر خواهد کرد و ممکن است تعداد پنج یا شش سوال کمتر از گذشته باشد، اما در عین حال محتوایی کردن سوالات مدنظر سازمان سنجش قرار  دارد.»
طبق اعلام پورعباس یکی دیگر از تغییرات در کنکور 1402، دو مرحله‌ای شدن کنکور و البته حذف دروس عمومی و توسعه دروس تخصصی در آزمون است که دیروز در توضیح این تغییر هم گفت: «برگزاری آزمون سراسری حداقل دو بار در سال، مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی است، با فرآیندی که ما طراحی می‌کنیم هر ماه یک آزمون برگزار می‌شود و فرد حداکثر ۲ مرتبه شرکت می‌کند.پیش از این هم اولین آزمون الکترونیک ETS در کشور در سازمان سنجش برگزار شده و این تجربه در کشور وجود دارد و آزمون‌سازی سازمان سنجش توان دارد در هر دقیقه ۱۰ میلیون  سوال  ارایه  کند.»
بحث سهمیه‌های کنکور موضوع دیگری بود که رییس سازمان سنجش به آن اشاره کرد و گفت: «موضوع سهمیه‌های کنکور در دستور کار شورای عالی انقلاب فرهنگی است. با توافق مجلس و شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار شد شورای عالی به موضوع سهمیه‌ها ورود کند. این موضوع در مرحله تدوین است تا تعدد سهمیه‌ها متعادل شود. این تغییرات به کنکور ۱۴۰۱ نمی‌رسد و همان سهمیه‌های پیشین اعمال می‌شود. موضوع منطقه‌بندی و سهمیه‌های یک و دو و سه و آزاد در شورای عالی انقلاب فرهنگی مجددا بررسی خواهد شد، اما در کنکور ۱۴۰۲ زیرگروه‌ها و آزمون عمومی نخواهیم داشت. آزمون تخصصی گسترش پیدا می‌کند و با زمان بیشتری طراحی می‌شود.»
تغییرات سوابق تحصیلی داوطلبان کنکور هم توسط این مقام مسوول مورد اشاره قرار گرفت و پورعباس در توضیحات بیشتر گفت: «به نظر من به عنوان آزمون ساز، دیگر کنکور به معنای واقعی نداریم. ۶۰ درصد سوابق تحصیلی در نظر گرفته می‌شود و ترکیبی از سوابق تحصیلی و آزمون نتیجه سنجش فرد را نشان می‌دهد. اینکه یک‌سال فرد درس می‌خواند و در چهار ساعت نتیجه‌اش مشخص می‌شود، استرس زیادی به داوطلب وارد می‌کند. سامانه‌ای طراحی شده که هر استاد دانشگاه یا هر معلمی در هر نقطه‌ای از کشور می‌تواند طراح سوال کنکور باشد و آن را در داشبورد اختصاصی قرار دهد تا برای استفاده از این سوالات، هیات ممیزه سوال به صورت هوشمند سوالاتی که کدینگ شده‌اند و به خط کتاب رفرنس داده‌اند را مورد استفاده قرار دهند و بنابراین، به دنبال این تغییر اگرچه ممکن است یک سوال تکرار شود اما پاسخ‌های آن متفاوت خواهد بود و دوره چرخه سوالات به صورت هوشمند اجرا می‌شود. البته این تغییر هم تا  سال 1403 اجرایی خواهد  شد.»
این اخبار در حالی اعلام شد که بنا به گفته احسان جمالی؛ معاون فنی و آماری سازمان سنجش آموزش کشور تغییر در سهمیه‌های ورود به دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی، با وجود آنکه فعلا در شورای عالی انقلاب فرهنگی در دست بررسی است، تا کنکور سال آینده امکان‌پذیر نخواهد بود و هنوز هم هیچ مصوبه‌ای درباره این تغییرات ابلاغ نشده است. 
در حالی که طبق اعلام این مقام مسوول، از امروز ثبت‌نام برای شرکت در کنکور ۱۴۰۱ آغاز شده و تا یک هفته هم ادامه خواهد داشت، بنا به تاکید جمالی یکی از تغییراتی که در کنکور سال 1401 اعمال می‌شود مربوط به مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره افزایش ظرفیت پذیرش در رشته‌های پزشکی است که طبق این مصوبه، سال آینده ۲۰ درصد به ظرفیت پذیرش داوطلب در این رشته‌ها اضافه خواهد شد و بنابراین، در حالی که در سال ۱۴۰۰، 8 هزار دانشجوی پزشکی در دانشگاه‌ها پذیرش شدند، براساس مصوبه جدید شورا، این ظرفیت با افزایش ۲۰ درصدی به 9 هزار  و 600  نفر خواهد  رسید. 
اولین خبر درباره تغییرات در کنکور 1402، چند روز بعد از برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری سیزدهم و نیمه خرداد    امسال اعلام  شد. 
سعیدرضا عاملی؛ دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در حاشیه جلسه ۸۴۲ شورای عالی انقلاب فرهنگی که با دستور کار ساماندهی نظام سنجش و پذیرش کنکور در مقطع کارشناسی برگزار شده بود، در توضیح تغییرات جدید در کنکور 1402 اعلام کرد: «از سال ۱۳۴۸ کنکور در ایران شروع شده و تصمیمات این جلسه مهم‌ترین تصمیمات ۵۲ سال گذشته در زمینه کنکور به حساب می‌آید.طبق مصوبات این جلسه، در آزمون سراسری سهم آموزش و پرورش به لحاظ سابقه تحصیلی ۶۰ درصد و سهم کنکور سراسری ۴۰ درصد خواهد بود، کنکور سراسری مختص دروس تخصصی خواهد بود و دروس عمومی به بخش سوابق تحصیلی منتقل می‌شود و سوابق تحصیلی مبنای ارزیابی نهایی خواهد بود، آزمون سنجش (کنکور) دو بار در سال برگزار می‌شود که فشار و اضطراب از روی دانش‌آموزان ما برداشته شود و دانش‌آموزان ما وقتی در این آزمون شرکت می‌کنند، نگران نباشند که تا سال دیگر فرصت دیگری نخواهند داشت، در حال حاضر حدود ۱۷ درصد صندلی‌های دانشگاه‌ها بدون کنکور پر می‌شود و حدود ۱۳ درصد ظرفیت دانشگاه‌ها نیازمند شرکت داوطلبان در کنکور دو مرحله‌ای است. این مصوبه از سال ۱۴۰۲ اعمال می‌شود و در کنکور ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ این مصوبه اعمال نخواهد شد. همچنین نتایج آزمونی که دانش‌آموزان در آن شرکت می‌کنند تا دو سال اعتبار خواهد داشت و دانش‌آموزان می‌توانند از نتایج آن تا دو سال استفاده کنند. علاوه بر این، دانشگاه‌های کشور می‌توانند یک حدنصاب برای معدل بگذارند و بر اساس آن مشخص کنند که تا چه معدلی را پذیرش می‌کنند و اگر معدل داوطلب از میزان مشخص پایین‌تر باشد این اختیار به دانشگاه‌ها داده می‌شود که داوطلب را پذیرش نکنند.»
این تغییرات در حالی مصوب شد که چندی قبل، باشگاه خبرنگاران جوان در گزارشی به نقل از علیرضا منادی‌سفیدان، رییس کمیسیون آموزش مجلس نوشت: «با دو مرحله‌ای شدن کنکور، مافیای کنکور نیز قوی‌تر خواهد شد، وقتی رقابت زیاد و تعداد داوطلب کم شود، مافیای کنکور نیز  از  بین  می‌رود.»
چندی قبل هم علی‌اکبر صفوی، رییس تحقیقات و فناوری کارگروه تخصصی آموزش‌های الکترونیکی وزارت علوم امکان‌پذیر بودن برگزاری آزمون‌های سراسری و استخدامی به صورت مجازی را از نظر تکنولوژی ممکن دانسته و به خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان گفته بود: «در شرایط کنونی هر دانشگاه با استفاده از نرم‌افزار خاصی که همگی متصل به گوگل هستند، آموزش مجازی خود را پیش می‌برد و کنکور می‌تواند با هماهنگی در مراکز مختلفی برگزار شود تا حضور داوطلبان در یک مکان در روزهای کرونایی باعث شیوع بیشتر ویروس نشود.نیازمند یک نرم‌افزار به خصوص که بتواند در یک زمان واحد پذیرای یک میلیون داوطلب باشد، نیستیم و می‌توان از نرم‌افزارها و زیرساخت‌های موجود استفاده کرد. البته تا الان که اراده‌ای برای برگزار کردن آزمون‌ها به صورت مجازی مشاهده نشده است.»
بهمن سال گذشته، محمدرضا آهنچیان؛ مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی آموزش عالی وزارت علوم اعلام کرد: «وزارت علوم در حوزه معاونت آموزشی که خود متولی برگزاری آزمون‌های سراسری است هنوز طرحی برای برگزاری آزمون مجازی ندارد.با توجه به محدودیت‌هایی که برای آزمون‌های مجازی وجود دارد در حال حاضر برگزاری مجازی برای کنکور‌های سراسری قابل مفروض نیست.آماده کردن زیرساخت‌های آزمون مجازی برای آزمون‌های سراسری لازم و ضروری است که مثل سال 1399 با تعویق و عقب افتادن چند ماهه کنکور مواجه نشویم. این زیرساخت‌ها ضروری است تا به نحو احسن آزمون‌های سراسری برگزار شود. ولی در حال حاضر بحثی مبنی بر آمادگی و ایجاد زیرساخت‌های برگزاری آزمون مجازی را  نداریم.»
با این حال، 5 بهمن امسال، با تصویب اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی و در جلسه 855 این شورا به ریاست ابراهیم رییسی مصوبه «سنجش و پژوهش دانشجویان» اصلاح شد که بر اساس این مصوبه، ۶۰ درصد معدل دوره دوم دبیرستان برای دروس عمومی و تخصصی در کنکور نقش دارد و محتوای کنکور سراسری نیز تنها به دروس تخصصی تعلق پیدا می‌کند و تاثیر دروس عمومی در امتحانات دوره متوسطه  نمایان  می‌شود. 
به دنبال برگزاری این جلسه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر اینکه مصوبات مربوط به تغییرات کنکور از سال ۱۴۰۲ قطعی است، گفت: «شورای عالی انقلاب فرهنگی از سال ۱۳۶۷ به مساله سنجش و پذیرش (کنکور) ورود داشته و نیز ضوابط و مقرراتی هم در این زمینه مصوب کرده است. بر مبنای مصوبه این جلسه، معدل سال دوازدهم و اعمال آن در سال ۱۴۰۲ و معدل سال یازدهم در سال ۱۴۰۳ و معدل سال دهم در سال ۱۴۰۴ تاثیر قطعی خواهد داشت. بر اساس این مصوبه سهم ۶۰ درصد ارزیابی توانایی داوطلبان کنکور به دوره تحصیلی دبیرستان منتقل می‌شود و این اصلاحیه بدین معناست که آموزش و پرورش و دانش‌آموزان زحمات‌شان در دوران تحصیل معنادار می‌شود. ارزیابی دوره دبیرستان هم در دروس عمومی و هم در دروس تخصصی ۶۰ درصد وزن ارزیابی را به خود اختصاص می‌دهد و سهم کنکور ۴۰ درصد خواهد بود. کنکور صرفا به دروس تخصصی اختصاص خواهد داشت.»

منبع:روزنامه اعتماد 10 بهمن 1400 خورشیدی

مطلب قبلی
مطلب بعدی

2 نظرات

  • mhhosseini2020 says:
    بهمن ۱۳, ۱۴۰۰ at ۲:۴۹ ب.ظ

    سلام به سر دبیر محترم و تیم همکاران شما. مقالاتی درباره «نقد و رد کنکور فعلی و طرح استراتژیک جایگزین من» و « نقد و رد سیستم رتبه بندی معلمان و طرح من برای این منظور» و همینطور ۲۲ مین کتابم تحت عنوان «ارزشیابی مدرسان و دانش اموزان / دانشجویان: چالش ها و راهبردها» را به شما ای میل کردم. لطفا مقالات را منتشر و کتاب را رایگان در دسترس مسیولان و همکاران قرار دهید. با سپاس. سید محمد حسن حسینی- دکترای تخصصی اموزش و روش تدریس از دانشگاه بین المللی میسور – معلم ناحیه ۴ مشهد.

    برای پاسخ دادن وارد شوید
    • سخن معلم says:
      بهمن ۱۷, ۱۴۰۰ at ۲:۰۵ ب.ظ

      سپاس از ارتباط شما با سخن معلم

      برای پاسخ دادن وارد شوید

ارسال دیدگاه Cancel reply

You must be logged in to post a comment.

دسته بندیهای مطالب
  • اخبار 639
  • اخبار استانها 22
  • اساسنامه - مرامنامه 5
  • اطلاعیه‌های سازمان 5
  • انتخاب سردبیر 430
  • اندیشه 157
  • بیانیه‌ها 33
  • پیشخوان روزنامه ها 5
  • تجربه معلمی 27
  • تشکل ها 11
  • تعلیم و تربیت 13
  • جلسات شورای مرکزی 6
  • دسته‌بندی نشده 192580
  • دیدگاه 1004
  • سازمان 3
  • سازمان 24
  • کتاب 10
  • گزارش 328
  • گفتگو 320
  • معرفی اعضای ارکان سازمان 9
  • واحد آموزش 2
  • واحد اجتماعی 2
  • واحد پژوهش ونوآوری 1
  • واحد توسعه و تشکیلات 3
  • واحد جوانان و دانشجویی 1
  • واحد حقوقی 1
  • واحد رسانه وارتباطات 2
  • واحد سیاسی 3
  • واحد طرح وبرنامه 4
  • واحد مالی پشتیبانی 1
  • واحدهای سازمان معلمان 1
  • یادداشت 238

آخرین مطالب

Miss Kitty poza vulkanbet reģistrācijas bonuss Izbaudi un laimē īstu

بهمن ۱۹, ۱۴۰۴

BetKing mobilais kazino spēlējiet azartspēles jebkurā vulkanbet lietotnes lejupielādes apk

بهمن ۱۹, ۱۴۰۴

Mega Joker pozīcijas komentārs un publikācija NetEnt augstākās RTP antīkās

بهمن ۱۹, ۱۴۰۴

Gonzos Quest mācīšanās: līdzekļi, spēles un kā laimēt savu labāko

بهمن ۱۹, ۱۴۰۴


سازمان معلمان ایران سازمان معلمان ایران

دسته بندیها

اخبار
اخبار استانها
سازمان
گفتگو
گزارش
یادداشت
دیدگاه
تشکل ها
انتخاب سردبیر
باشگاه معلمان
پیشخوان روزنامه ها

دسترسی ها

وزارت آموزش و پرورش
شورای عالی انقلاب فرهنگی
مجلس شورای اسلامی
پایگاه اطلاع رسانی دولت
انجمن اسلامی معلمان ایران
کانون صنفی معلمان ایران
مجمع فرهنگیان ایران اسلامی

شبکه های اجتماعی

© Copyright 2026. All rights reserved.